2.21.117.1, 2020-05-20 14:22:52

Udhëzuesit për përdorimin e Cookies.

Cookie është një set i vogël të dhënash që ruhet në pajisjen tuaj dhe ruan të dhënat si p.sh. cilësimet e faqes personale dhe kredencialet. Ky set të dhënash krijohet dhe ju dërgohet nga serveri i internetit me të cilin jeni lidhur përmes shfletuesit të internetit. Në përgjithësi ne i përdorim Cookies për analizën e interesit për faqet tona si dhe për përmirësimin e lehtësisë së përdorimit të faqeve tona. Ju mund t'i aktivizoni faqet tona normalisht edhe pa pasur nevojë për Cookies. Por nëse dëshironi t'i përdorni tërësisht apo më me komoditet faqet tona, duhet të pranoni ato Cookies që ju mundësojnë përdorimin e funksioneve të caktuara apo që jua bëjnë përdorimin më komod. Natyra e Cookies që përdorim ne mund të gjendet në përmbledhjen e mëposhtme.

Me përdorimin e faqeve tona të internetit, për sa kohë që pranoni Cookies sipas konfigurimit të shfletuesit tuaj, ju bini gjithashtu dakord me përdorimin e këtyre Cookies. Shumica e shfletuesve janë konfiguruar për t'i pranuar automatikisht të gjitha Cookies. Por, ju keni mundësinë ta konfiguroni shfletuesin në mënyrë të atillë që Cookies të shfaqen përpara se të ruhen, në mënyrë që të pranoni vetëm disa prej tyre dhe shumicën t'i refuzoni.

Kini parasysh se ndryshimi në konfigurim prek vetëm shfletuesin përkatës. Nëse përdorni shfletues të ndryshëm, apo nëse ndryshoni kompjuterin, konfigurimi duhet bërë sërish. Për më tej, Cookies mund t'i fshini në çdo kohë nga memoria. Për informacion rreth konfigurimit të Cookies, ndryshimeve dhe fshirjes së tyre, shihni funksionin e ndihmës së shfletuesit tuaj të internetit.

Më poshtë janë llojet më të zakonshme të Cookies në mënyrë që t'i kuptoni:

1. Cookies seance
Kur jeni aktiv në një faqe, në memorien e kompjuterit tuaj ruhet përkohësisht një Cookie seance në të cilën ruhet në ID seance, p.sh. për të ruajtur një Cookie seance. P.sh. për të evituar identifikimin çdo herë që ndërroni faqet. Cookies të seancës kur çidentifikohesh fshihen ose humbasin vlefshmërinë e tyre sapo të ketë përfunduar automatikisht seanca juaj.

2. Cookies të përhershme ose evidence
Një Cookie i përhershëm ose evidence ruan një skedar për periudhën kohore të parashikuar të datës së skadencës në kompjuterin tuaj. Nëpërmjet këtyre Cookies faqet kujtohen gjatë vizitës tuaj tjetër për informacionet dhe konfigurimet tuaja. Një gjë e tillë çon në aksesimin më të shpejtë dhe më komod pasi ju p.sh. nuk duhet të kryeni më konfigurimin e gjuhës tuaj për portalin tonë. Kur skadon afati, Cookie fshihet automatikisht kur vizitoni faqen që e krijoi.

3. Cookies të palëve të treta
Cookies të palëve të treta ofrohen nga operatorë të ndryshëm nga operatori i faqes. Ato mund të përdoren për shembull për grumbullimin e informacionit për reklama, për përmbajtje të përcaktuara nga përdoruesi dhe statistika interneti.

4. Cookies Flash
Cookies Flash ruhen si elemente të dhënash në faqe interneti në kompjuterin tuaj, nëse ato përdoren me Adobe Flash. Cookies Flash nuk kanë afat.

Në këtë faqe përdoren Cookies si më poshtë:

Emri i Cookies

Qëllimi i përdorimit

Kohëzgjatja e ruajtjes

Lloji i Cookies

_ga

Kjo Cookie përdoret nga Google Analytics për të dalluar mes përdoruesve.

2 vjet

Cookie e palëve të treta

_gat

Kjo Cookie përdoret për Google Analytics për modifikimin e shpeshtësisë së kërkesave nda luajtësi.

1 ditë

Cookie e palëve të treta

_gid

Kjo Cookie përdoret nga Google Analytics për të dalluar mes përdoruesve.

1 ditë

Cookie e palëve të treta

pikas

Cookie pikëz për të identifikuar seancat njëherëshe. Përdoret për vlerësim analitik.

Seanca

Cookie seance

pikau

Cookie pikëz, për të identifikuar një përdorues. Përdoret për vlerësim analitik.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

pa-session

Cookie pikëz, për të ruajtur një ID seance për analizën me pikëza.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

pa-user

Cookie pikëz, për të ruajtur një ID përdoruesi për analizën me pikëza.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

X-Mapping-gnlafph-piksel.com

Kjo Cookie është gjurmuese me Secure Socket Layer (SSL) për ta identifikuar në formë unike përdoruesin.

Seanca

Cookie e sigurt

C

Kjo Cookie kontrollon nëse shfletuesi i përdoruesit mbështet Cookies.

60 ditë

Cookie e palëve të treta

TPC

Kjo Cookie kontrollon nëse shfletuesi i përdoruesit mbështet Cookies të palëve të treta.

14 ditë

Cookie e palëve të treta

GCM

Kjo Cookie tregon nëse është e nevojshme të niset një përkim i rinovuar i Cookie me partnerët Adform.

1 ditë

Cookie e palëve të treta

token

Kjo Cookie përmban një identifikues për të siguruar proceset Opt-Out.

Seanca

Cookie e palëve të treta

otsid

Kjo Cookie përmban një listë me Advertiser IDs për të cilat ka proces Opt-Out të zgjedhur nga përdoruesit.

Pa kufizim

Cookie e palëve të treta

uid

Kjo Cookie përmban User-ID.

60 ditë

Cookie e palëve të treta

cid

Kjo cookie përmban gjithashtu UID për arsye kompatibiliteti.

60 ditë

Cookie e palëve të treta

SR<RotatorID>

Kjo Cookie përmban informacion për luajtjen e xhiruesve seri dhe ndihmon Adform të mos tejkalojë klikimet dhe mbresat ditore.

1 ditë

Cookie e palëve të treta

UserID1

Cookie cakton një ID unik anonim për një vizitor të faqes. Kjo ID përdoret për ta rinjohur përdoruesin mes seancave të ndryshme dhe për të gjurmuar aktivitetet e tij në faqen e internetit. Të dhënat e mbledhura përdoren për analizë.

1 vit

Cookie e palëve të treta

OT_3539

Cookie nga Sizmek, e cila numëron sa herë është ekspozuar përdoruesi ndaj kësaj etikete Versa në seancën aktuale. Nëse përdoruesi është ekspozuar ndaj disa etiketave (të ndryshme) Versa, ai do të ketë disa të tilla.

90 ditë

Cookie e palëve të treta

OT_XXXX

Cookie nga Sizmek me vlera përkatëse numërimi në rast kontakti të përsëritur.

90 ditë

Cookie e palëve të treta

OT2

Kjo Cookie nga Sizmek përmban informacion rreth të gjitha etiketave të hasura Versa. Për çdo etiketë Versa, ajo përmban ID dhe numrin gjithsej të shikimeve.

90 ditë

Cookie e palëve të treta

U2

Ky është kodi i identifikimit të përdoruesit në Sizmek. Përmban një ID unike për çdo përdorues që na lejon të vendosim Cookies.

90 ditë

Cookie e palëve të treta

sc_store

Ruajtje paraprake e kombinimit të zgjedhur pyetje-përgjigje në rast ringarkimi të aplikacionit

Seanca

Cookie seance

SmartUID

Kjo Cookie përmban një ID anonime të qartë për një përdorues faqeje interneti. Kjo ID përdoret për ta rinjohur përdoruesin pas disa seancash të ndryshme dhe për të gjurmuar aktivitetet e tij në faqen e internetit. Të dhënat e vlerësuara në këtë mënyrë përdoren për individualizimin (anonim) të përdorimit të përmbajtjeve.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

smartSignalsUid_77447CA7-AB6B-4CAD-B6AC-EAAE97359715

Kjo Cookie përmban një ID anonime të qartë për një përdorues faqeje interneti. Kjo ID përdoret për ta rinjohur përdoruesin pas disa seancash të ndryshme dhe për të gjurmuar aktivitetet e tij në faqen e internetit. Të dhënat e vlerësuara në këtë mënyrë përdoren për analizën dhe përmirësimin e faqes.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

sd_contindiv

Kjo Cookie përmban informacione në bazë të të cilave individualizohen përmbajtjet e faqes së internetit për përdoruesin.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

sd_contindiv2

Kjo Cookie përmban informacione në bazë të të cilave individualizohen përmbajtjet e faqes së internetit për përdoruesin.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

bbo_campaign

Ruajtja paraprake e informacioneve anësore anonime për formularët në faqen e internetit.

30 minuta

Cookie seance

cgndta

Kjo Cookie përmban informacione nëse një përdorues në rastin e një fushate jashtë faqes (p.sh. ritargetim) është kontaktuar me baner të Volkswagen-it.

Pa kufizim

Cookie e palëve të treta

_at_id.smartdigital.vwde_live.d72b

Kjo Cookie përmban informacione në bazë të të cilave individualizohen përmbajtjet e faqes së internetit për përdoruesin.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

s2_user

Kjo Cookie përmban një ID anonime të qartë për një përdorues faqeje interneti.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

s2_srccmpgn

Kjo Cookie përmban informacione në bazë të të cilave individualizohen përmbajtjet e faqes së internetit për përdoruesin.

1 muaj

Cookie i përhershëm ose evidence

_at_id.smartdigital.meinauto.6124

Kjo Cookie përmban informacione në bazë të të cilave individualizohen përmbajtjet e faqes së internetit për përdoruesin.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

sd_nps_client

Kjo Cookie përdoret për anketim me kampion rastësor për përmirësimin e vazhdueshëm të faqes.

Pa kufizim

Cookie i përhershëm ose evidence

SMARTDIGITAL_ENSIGHTEN_PRIVACY_BANNER_VIEWED

Kjo Cookie caktohet pasi përdoruesi mbyll njoftimin e politikës për Cookies.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

SMARTDIGITAL_ENSIGHTEN_PRIVACY_Functional and Performance Cookies

Kjo Cookie caktohet nëse përdoruesi e çaktivizon kategorinë "functional and performance cookies".

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

SMARTDIGITAL_ENSIGHTEN_PRIVACY_Marketing Cookies

Kjo Cookie caktohet nëse përdoruesi e ka çaktivizuar kategorinë "marketing cookies".

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

OptTrackNotification

Kjo Cookie përdoret për të kontrolluar shfaqjen e dialogut të konfirmimit rreth konfigurimit të gjurmimit.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

SmartChatRef

Cookie përmban statistika anonime të bashkëveprimit të përdoruesit me SmartChat.

120 minuta

Cookie seance

SmartChatVisit

Cookie përmban statistika anonime të bashkëveprimit të përdoruesit me SmartChat.

Seanca

Cookie seance

SmartChatChatSession

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte.

Seanca

Cookie seance

SmartChatNoProactiveChat

Nevojitet për të ekzekutuar bisedat direkte për të evituar rishfaqjen e hyrjes në bisedë.

Seanca

Cookie seance

SmartChatChatPoll

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte.

Seanca

Cookie seance

SmartChatChatMessage

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte për t'i mbajtur mesazhet të hapura gjatë komunikimit

Seanca

Cookie seance

SmartChatChatView

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte.

Seanca

Cookie seance

SmartChatUserEmail

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte. Adresa e emailit pseudonimizohet nëse përdoruesi e përcakton këtë paraprakisht.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

SmartChatBanned

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte: Shënon përdoruesit që nuk duhet të shohin një bisedë direkte

1 muaj

Cookie i përhershëm ose evidence

SmartChatChatWindow

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte: Pozicioni i dritares së bisedës.

30 min

Cookie seance

SmartChatHistory

Cookie përmban statistika anonime të bashkëveprimit të përdoruesit me SmartChat.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

SmartChatMinimizeStashCookie

Nevojitet për ekzekutimin e bisedave direkte për të marrë mesazhe të reja në modalitetin e minimizuar

Seanca

Cookie seance

AMCV_1D59171B520E91320A490D44%40AdobeOrg

Kjo Cookie përdoret nga Google Analytics për të dalluar mes përdoruesve.

2 vjet

Cookie i përhershëm ose evidence

AMCVS_1D59171B520E91320A490D44%40AdobeOrg

Kjo Cookie përdoret nga Google Analytics për të dalluar mes përdoruesve.

Seanca

Cookie seance

vw_cookie_policy

Cookie caktohet nëse përdoruesi ka pranuar përdorimin e Cookies.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence

demdex

Audience Manager e cakton këtë Cookie për t'u dhënë përdoruesve të faqes një ID individuale. Cookie demdex ndihmon Audience Manager të kryejë funksione bazë si p.sh. identifikimin e vizitorëve, sinkronizimin e ID, segmentimin, modelimin, raportimin e shumë të tjera.

180 ditë

Cookie i përhershëm ose evidence

dextp

Audience Manager e cakton këtë Cookie për të regjistruar kohën e thirrjes së fundit të sinkronizimit të të dhënave.

180 ditë

Cookie i përhershëm ose evidence

dst

Kjo Cookie caktohet nëse transferimi i të dhënave drejt Adobe Audience Manager është me probleme.

180 ditë

Cookie i përhershëm ose evidence

_dp

Kjo është Cookie e përkohshme. Audience Manager përpiqet ta caktojë Cookie _dp për të përcaktuar nëse mund të vendosen Cookies të tjera në konktekst pale të tretë në domenin demdex.net. Nëse _dp është e caktuar, përmban vlerën 1. Audience Manager e lexon këtë vlerë dhe e heq menjëherë Cookie. Nëse Cookie _dp nuk ekziston, Audience Manager e di që nuk mund të caktohen Cookies.

0

Cookie seance

s_cc

Kjo Cookie përcakton nëse në konfigurimet e shfletuesit të përdoruesit janë aktivizuar Cookies.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

s_dl

Kjo Cookie ruan numrin e ditëve që kanë kaluar nga vizita e fundit të përdoruesit në këtë faqe.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

s_sq

Kjo Cookie ruan informacione në lidhje me lidhjet që janë klikuar më parë nga ana e përdoruesit brenda faqeve të matura. Këto informacione përdoren për të krijuar një "ClickMap". "ClickMap" është një pasqyrë brenda Adobe Analytics, e cila paraqet të gjitha klikimet e përdoruesit në faqe.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

s_vi

Kjo Cookie përdoret për të përcaktuar një përdorues unik ("Unique Visitor"). Për këtë jepet një dallim informacioni ("ID") dhe një gjurmë kohe ("Timestamp"). Në këtë mënyrë Adobe Analytics mund të njohë një përdorues kur kthehet për vizitë.

2 vjet

Cookie i përhershëm ose evidence

s_fid

Kjo Cookie përdoret për të përcaktuar një përdorues unik ("Unique Visitor"). Kjo Cookie është "Fallback-Cookie", nëse Cookie "s_vi" bllokohet, i cili përdoret normalisht për këtë qëllim.

2 vjet

Cookie i përhershëm ose evidence

s_depth

Kjo Cookie numëron numrin e faqeve që ka hapur përdoruesi gjatë vizitës së tij. Sa herë që përdoruesi sheh një faqe të re, kjo vlerë rritet me nga "1".

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

s_invisit

Kjo Cookie identifikon nëse përdoruesi e thërret domenin për herë të parë. Në Cookie shënohet TRUE ose FALSE.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

s_ppv

Nëse një klient largohet nga një faqe, Cookie ruan se sa për qind e faqes së mëparshme u pa nga përdoruesi. Kjo është për shembull e rëndësishme për faqe tek të cilat klienti mund të shikojë edhe më poshtë ("Percent per page viewed").

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

s_tbm

Kjo Cookie identifikon kanalin e marketingut, me anën e të cilit përdoruesi ka ardhur në faqe. P.sh. reklamat e paguara në Google mund të jenë kanal marketingu.

30 minuta

Cookie i përhershëm ose evidence

s_vnum

Kjo Cookie ruan numrin e vizitave ("Visits") nga një vizitor unik ("Unique Visitor"). Në këtë mënyrë mund të matet se sa shpesh një vizitor ka qenë në këtë faqe brenda 30 ditëve.

30 ditë

Cookie i përhershëm ose evidence

sc_appvn

Kjo Cookie ruan numrin e vizitave ("Visits") për aplikacion. Çdo aplikacion që matet brenda Adobe Analytics merr një emër gjurmimi.

2 vjet

Cookie i përhershëm ose evidence

sc_cmdep

Kjo Cookie identifikon kombinimin e kanalit të marketingut dhe të fushatës. P.sh. reklamat e paguara në Google mund të jenë kanal marketingu. Fushata mund të jetë reklamë me baner nga Volkswagen në një faqe të jashtme.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_pCmp

Kjo Cookie identifikon "Campaign Tracking Code" të mëparshëm. "Campaign Tracking Code" jepet për shembull nëse një klient ka klikuar mbi një reklamë me baner të Volkswagen mbi një faqe të jashtme dhe në këtë mënyrë ka ardhur në faqen e synuar të Volkswagen.

7 ditë

Cookie i përhershëm ose evidence

sc_prevpage

Kjo Cookie identifikon faqen e vizituar më parë te Volkswagen ("previous page").

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_prop32

Cookie identifikon aplikacionin aktual. "Car-Net" është vendosur për shembull si aplikacion në Tracking të Adobe Analytics.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_tsev

Kjo Cookie aktivizon apo është parakusht për përllogaritjen e "kohëzgjatjes së vizitës" me Cookie sc_tsv.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_tsv

Kjo Cookie ruan kohëzgjatjen e vizitës në faqe për shkak të informacioneve në Cookie sc_tsev.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_c68

Kjo Cookie jep një "Custom Timestamp" për vizitën. Data dhe ora e vizitës në faqe ruhen. Në këtë mënyrë mund të ndiqet radha e veprimeve të përdoruesit anonim. Kjo Cookie vendoset njëherë në fillim për çdo vizitë në faqe.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_tsp

Kjo Cookie cakton gjurmën e kohës ("Timestamp") për vizitën e klientit. Në kundërshtim me Cookie sc_c68 kjo caktohet në fillim të çdo thirrjeje të veçantë të faqes, në mënyrë që të mund të matet kohëzgjatja e vizitës në faqe.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_v0

Kjo Cookie ruan kodin aktual të gjurmimit të fushatave. Fushata është për shembull një klikim mbi reklamë me baner të Volkswagen në një faqe të jashtme.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_v44

Kjo Cookie ruan përmbajtjen e parametrit "intcmp" të URL. "Intcmp" përcakton një fushatë të brendshme (p.sh. promo brenda një faqeje të Volkswagen).

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_v49

Kjo Cookie ruan përmbajtjen e parametrit "vanity" të URL. "Vanity" përcakton një domen, që ndodhet brenda Volkswagen, por që përdor një domen tjetër ndryshe nga volkswagen.de.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

sc_ttc

Cookie tregon sa kohë është dashur për konfigurimin e një automjeti të dëshiruar përmes konfiguruesit.

Me përfundimin e seancës

Cookie seance

TrackingOptOut

Cookie tregon nëse një vizitor e ka çaktivizuar gjurmimin nga Adobe Analytics.

2 vjet

Cookie i përhershëm ose evidence

carnet_country

Cookie përdoret për të ruajtur zgjedhjen e shtetit dhe të gjuhës nga përdoruesi.

1 vit

Cookie i përhershëm ose evidence